AGENDA

een vooruitblik

Dit kun je de komende Lazy's verwachten:

Vanaf februari 2024 op nieuwe locatie:

Met het sluiten van Kloosterhotel La Sonnerie zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe kansen en uitdagingen!

Lees verder.

Artikel na eerste Lazy in het Vestzaktheater.


Praktische info:

  • De reguliere edities vinden vanaf februari 2024 plaats in het Vestzaktheater van het Dommelhuis.
  • Aanvangstijd is vanaf nu steeds 15:00 uur (zaal open 14:30 uur).
  • Tickets kunnen online worden besteld en betaald via een link bij ieder artiest. Tevens kan een ticket worden gekocht bij de entree.

7 april 2024

Martijn Kuiten (NL) is een beeldend kunstenaar & muzikant uit het zuiden van Nederland, lid van Mannen Met Baarden en tevens bekend van de televisieserie Vergane Glorie voor Omroep Brabant met Bjorn van der Doelen en Ruud van den Boogaard, geïnspireerd door de mens en zijn/haar omgeving. Dit verklaart ook zijn voorliefde voor folk muziek, het vertellen van verhalen over "gewone" mensen. Martijn heeft onder de naam Onze Martinus zijn eerste soloalbum uitgebracht. Liedjes over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom, die een ding gemeen hebben: een goed verhaal. Onze Martinus zingt in het Nederlands, maar onmiskenbaar met een Brabantse tongval. "Omdat ik door al dat rondzwerven mijn streektaal ben verloren, gebruik ik de taal die het dichtst bij mijn gevoel komt en dat is het Brabants.

Iris Penning (NL) maakt poëtische pop én is de stadsdichter van Eindhoven.


Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms brutaal, altijd precies zoals ze is.

Met haar herkenbare heldere stem brengt ze de kracht van taal en melodie bij elkaar. Ze bracht vier albums uit, waarvan "Dan Maar Genieten" de meest recente is. Voor dit album werkte ze samen met Huub Reijnders, Martijn Bosman, Philip Lassiter en vele anderen. De plaat werd lovend ontvangen in de vakbladen én bij haar publiek.

Iris begon in groep 3 met het schrijven van gedichten, in de brugklas met het schrijven van muziek, en op haar vijftiende met optreden en ondernemen. Ze speelde op festivals, in popzalen en theaters in heel Nederland en België. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, won de Vlaamse Nekka-muziekwedstrijd, werd verkozen als stadsdichter van Eindhoven en won ook een mooie oeuvreprijs, de Eindhoven Cultuurprijs. Iris blijft graag bezig, met vele projecten: zo maakte ze een lettertype van haar handschrift, hostte ze een radioshow, knutselde ze honderden dichtbundels in elkaar, presenteert ze een cultureel programma genaamd "Maakbaars" en maakte ze poëtische kaarten voor de LHBTQI+ Community.

Maar wat ze ook doet, muziek is en blijft haar grootste liefde. Op het podium voelt ze zich thuis.

1 juni 2024

Ook dit jaar weer een avond vol muzikale verrassingen. Noteer de datum vast in de agenda. Gratis entree. Uitleg van de opzet en vorige edities vind je hierInteresse om deel te nemen? Stuur een mailtje naar info@lazysonnieafternoon.nl