AGENDA

een vooruitblik

Dit kun je de komende Lazy's verwachten:

Praktische info:

  • De reguliere edities vinden plaats in de kapelzaal van La Sonnerie, tenzij anders vermeld.
  • De entreeprijs van een reguliere Lazy Sonnie Afternoon bedraagt € 10,- p/p. 
  • Tickets kunnen online worden besteld en betaald via deze link ( € 10 excl. € 1 reserveringskosten). Tevens kan een ticket worden gekocht bij de entree.

1 oktober 2023

Guy Verlinde & Tom Eylenbosch (BE) 

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues) waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck .Zijn live shows zijn van een hoog niveau en door zijn met Blues, Roots & Americana doordrenkte songs, wordt hij vaak vergeleken met Doug MacLeod, Ian Siegal, Hans Theessink & Guy Davis met wie hij in het verleden verschillende keren samenspeelde. Hij stond ook samen met zijn onlangs overleden vriend Tiny Legs Tim aan de wieg van de florerende Gentse blues scene. 

Een concert van Guy Verlinde is een muzikale reis, doordrenkt met verhalen over liefde, hoop, wederopstanding, die de heilzame kracht van muziek benadrukt. Guy is een geboren entertainer en rasverteller. Met zijn verhalen & songs weet hij zijn publiek te raken en stuurt hen telkens met een flinke dosis positiviteit naar huis

Tijdens het duo concert laat hij zich bijstaan door Tom Eylenbosch (piano en banjo). Hij is met zijn 22 jaar één van de jongste professionele muzikanten en muziekdocenten in België. Hij is zeer getalenteerd, speelt bij verschillende bands en is ondertussen een veel gevraagd sessiemuzikant. 


Mannen Met Baarden (NL) 

Twee generaties muzikanten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Amerikaanse roots muziek. Ze zingen driestemmig hun favoriete Amerikaanse traditionals en spelen alsof hun leven ervan afhangt. Gewapend met gitaar, mandoline en bas zingen zij vol overgave de allermooiste cowboy liedjes, murder ballads & sad love songs. Mannen met Baarden zijn: Bart van Asten (gitaar & zang), Martijn Kuijten (gitaar & zang), Karel van Bokhoven (mandoline en zang) en Marc Lemmen (bas)

Aan de setlijst van de Mannen zijn een aantal eigen geschreven liedjes toegevoegd.

Deze liedjes beschrijven zoals ook in menig traditional wordt gedaan, de worstelingen van de mens met en in het leven.  

5 november 2023

Christina Martin en Dale Murray (CAN)

Etan Huijs en Rens van Dijk (NL)

Etan wordt deze dag vergezeld door bassist en mandolinist Rens van Dijk; een veelgevraagd muzikant in diverse genres.

3 december 2023

Trio Philip Kroonenberg (NL)

NinaLynn (NL) is een Americana singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy, die luisteraars betovert met hartverwarmende eigen composities en een stem die je tot diep in je ziel raakt. In 2021 kwam haar debuutalbum 'Hummingbird' uit, wat erg goed werd ontvangen. Zo noemde de Heaven haar muziek 'on-Nederlands goed' en werd ze door New Folk Sounds 'de nieuwe Nederlandse country-belofte' genoemd.

Op 31 maart 2023 is haar tweede album, 'A Taste Of The Wild' uitgekomen. Dit album steeg in mei 2023 naar nummer 1 in de Euro Americana Chart en staat in juni op nummer 1 in de Americana & Roots Top 13. A Taste Of The Wild is gemaakt in samenwerking met Nina's band, bestaande uit musicus/producer Janos Koolen (o.a. Douwe Bob, Frederique Spigt, Sjors van der Panne), Arthur Bont (o.a. Louisiana Radio) en Lucas Beukers (o.a. Gé Reinders). De NinaLynn Band hoopt met hun liedjes mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een gevoel van verbinding door het schrijven over herkenbare en persoonlijke thema's.