AGENDA
een vooruitblik

Dit kun je de komende Lazy's verwachten:

1 Maart 2020

Tom Mank & Sera Smolen (USA) spelen en schrijven sinds 1994 samen muziek. Mank, een autodidact singer-songwriter, en Smolen, een conservatorium opgeleide celliste, mengen hun muzikale talen in een eclectische stijl. Gitaar, stem en cello mixen op velerlei manieren, met de cello als bas en verdubbelen met gitaar of solo. Met zijn gerookte stem drapeert Mank zijn teksten als het ware over Smolen's cellobijdrage. Twee verschillende stijlen en achtergronden, maar samen klinken ze wonderschoon. Het welsprekende schrijven van instrumentals van Mank contrasteert goed met zijn poëtische teksten. Samen hebben ze reeds zeven albums geproduceerd, waarmee ze in eigen land al heel wat lovende kritieken hebben geoogst.  

Naast Tom en Sera zullen Gait Klein Kromhof (harmonica) en Kimberley Claeys (vocals) ook van de partij zijn.

Aaron Asbury (NL) wist al vanaf zijn derde levensjaar dat hij muzikant wilde worden. Zanger dat moest hij zijn! Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij gitaarles en al snel volgden zijn eerste optredentjes.

In 2012 werd Pinkpop afgesloten door Bruce Springsteen. Een super ervaring die al helemaal te gek werd toen hij door Bruce op het podium werd getrokken om Waiting on a Sunny Day te zingen. Daar stond hij dan op het podium met zijn grote held voor 60.000 mensen. 

Aaron Asbury, een jonge singer-songwriter. Gewapend met een soulvolle stem, gitaar, drums en mondharmonica brengt Aaron Asbury nummers van zijn CD die in het voorjaar van 2020 zal uitkomen!

5 april 2020

Ernst Jansz (NED) is al sinds de jaren zestig actief in de Nederlandse muziekindustrie. Als boegbeeld van CCC Inc en Doe Maar, is Ernst Jansz een voorbeeld geweest voor velen. Hij produceerde platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee tourde hij ook vele jaren door de lage landen.

Ook als solo artiest en schrijver verdiende Ernst Jansz in de jaren die volgden zijn strepen. Hij maakte een aantal soloplaten, zoals 'De Overkant' en 'Molenbeekstraat'. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd 'Dromen Van Johanna' met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album 'De Neerkant', plus daarbij een gelijknamig boek en theatertournee. Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire!

Amanda Collis (NED) Haar akoestische concerten zijn misschien nog wel overweldigender dan haar bombastische poppy sound met band. De intieme setting laat Amanda's stem volledig tot haar recht komen. Haar teksten zijn puur, intuïtief en recht uit het hart. Met een touch of R&B wordt haar stijl vaak vergeleken met Beyonce en Tori Kelly. 

9 mei 2020

Voor de derde keer een Lazy Sonie Songnight in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie. Klik hier voor meer info.