AGENDA

een vooruitblik

Dit kun je de komende Lazy's verwachten:

Praktische info:

  • De reguliere edities vinden plaats in de kapelzaal van La Sonnerie, tenzij anders vermeld.
  • De entreeprijs van een reguliere Lazy Sonnie Afternoon bedraagt € 10,- p/p. 
  • Tickets kunnen online worden besteld en betaald via deze link. Tevens kan een ticket worden gekocht bij de entree.

2 oktober 2022

Scott Mickelson (USA) is een artiest/producer uit San Francisco. Zijn debuutalbum "Flickering" stond op de Grammy-lijst voor Best Folk Album en Best Roots Music Performance. De opvolger "A Wondrous Life" kreeg geweldige recensies in de VS en daarbuiten, wat leidde tot zijn eerste Europese tour in 2019. Hij produceerde onlangs de veelgeprezen benefietcompilatie Blanket The Homeless, met onder meer Grammy-winnaar Fantastic Negrito. In 2020 bracht Mickelson "Drowning In An Inflatable Pool" uit om lovende recensies te krijgen in de VS en Europa. Op 19 november 2022 ging de eerste single/video "UNarmed American" in première op Americana U.K. De veelgeprezen nieuwe "Known To Be Unknown" werd uitgebracht in april 2022. Het is zijn vierde album met bezwerende rootsrock die een heel eigen invulling geeft aan het americanagenre.

Jacques Ellis (NL) (geboren als David van den Berg) is een Helmondse Singer-songwriter. Door te schrijven over zijn rouwverwerking na het verlies van zijn moeder op tienjarige leeftijd, heeft Jacques een manier gevonden om muziek te creëren als ontsnapping en om innerlijke rust en duidelijkheid tevinden. De liedjes op zijn debuutalbum 'Whatever You've Brought' zijn zowel dromerig en intiem. In de muziek van Jacques Ellis is het zoeken naar waarheden de kern. Hij heeft met de singles 'Swimming' en 'Poetry & Song' aanzienlijke aandacht gekregen op de radio en Spotify playlists, ook vele goede recensies waren het gevolg op zijn debuut.

6 november 2022

Gregory Page (USA) geboren in Londen, was als kind een verlegen, stille jongen, dol op zijn grootvaders 78-toerenplatencollectie. Op zijn veertiende ging hij naar Amerika en de volgende 5 jaar schreef hij poëzie en leerde gitaar spelen. Daar begon hij aan zichzelf en zijn werk te twijfelen. Een afwijzing van een meisje van wie hij hield was het startpunt van zijn wanhoop. Terwijl hij over deze ellendige wereld schreef en enige troost vond in zijn onhandige pogingen om te vertegenwoordigen wat hij zag en voelde, besloot hij op zijn zevenentwintigste, na een periode van zwerven en deprimerende onzekerheid, een songwriter te worden. Hij dacht dat dit zijn enige reddingsmiddel was, een eenzame en pure activiteit waarin hij vrij zou zijn, alleen verantwoordelijk voor zichzelf, en toch een werk zou kunnen creëren dat anderen vreugde en begrip zou schenken.

Nederland is inmiddels zijn tweede thuis. En in dat tweede thuis is hij allang niet geweest. Maar daar gaat gelukkig verandering in komen. Eerst doet hij twee concerten samen met zijn vriend Jason Mraz in Paradiso en De Melkweg. Daarna gaat hij weer alleen op tour om eindelijk zijn nieuwste album 'One Hell of a Memory' te gaan promoten.

"Het koord waarop mijn muziek wankelt, is de strijd tussen traditie en vooruitgang, geschiedenis en fantasie. Ik ben de zangvogel en de worm." - Gregory Page -

May Maema (NL) Het muziekduo Ailig & May is geboren uit twee verschillende werelden die op het podium samensmelten. Ailig (Ailig Macleod Moreno) zorgt met zijn jarenlange ervaring als straatmuzikant en zijn rauwe pure sound voor een stevige bedding. Vanuit verschillende invalshoeken voegt May Maema met haar eerlijkheid en kwetsbaarheid een eigenzinnige sfeer aan het geheel toe. Deze twee spelen louter eigen werk en nemen je mee op een muzikaal avontuur. Zij laten zich inspireren door muziek met invloeden uit o.a. de soul, folk, blues, pop, jazz, kleinkunst en akoestische rock.