Helden van Son en Breugel

Editie 2022

Een nieuwe loot aan de Lazy-boom! Tijdens de avond van 9 april 2022 presenteerden drie zeer uiteenlopende artiesten zich op ons Lazy podium:  Julia Evers, Aris Weel en Cornelis le Mair.

Een avond gevuld met allerlei anekdotes en natuurlijk muziek. Liedjes van zichzelf en anderen, waarbij een uitstapje zeker niet geschuwd werd.... Hierbij begeleid door Caponata.

Terugkijken kan via de website van Son en Breugel Verbindt. Voor de foto's van de avond klik hier.

Julia Evers is een zangeres/ songwriter uit Son en Breugel, en heeft vanaf kleins af aan de droom gehad om van muziek maken haar beroep te maken.

Nadat ze afstudeerde aan Rock City Institute in 2018, ging ze als achtergrondzangeres mee op Europese tour met Kovacs.

Met die band speelde ze diverse tours in het clubcircuit in voornamelijk Oost Europa, maar trad ook op in internationale tv-shows en stond op festivals als Pinkpop, Bospop en Concert at Sea.

In 2019 bracht Julia met haar elektronische synth-pop band 'NOWA' een EP uit en speelden ze door heel Nederland. Geïnspireerd door artiesten zoals Portishead, Sevdaliza, James Blake en met dromerige melodieën neemt ze je mee in haar verhalen.

Op het moment schrijft ze als NOWA veel bij SoundWise, een creatieve plek waar ze gezamenlijk werken aan een nieuwe EP, om deze vervolgens bij grote labels te gaan pitchen.

Cornelis le Mair (foto: Marieke Odekerken) bezocht na de middelbare school korte tijd de kunstacademie van Den Bosch waarna

hij zijn studie vervolgde aan de Koninklijke Academie van Antwerpen.

In 1968 behaalde hij cum laude zijn diploma en vestigde zich als zelfstandig kunstschilder in Eindhoven.

Zijn werk is te omschrijven als klassiek realisme.

De indrukken die hij opdeed tijdens zijn reizen naar alle uithoeken van de wereld verwerkte hij in vele nevenprojecten zoals het bouwen van maquettes, meubilair en artefacten.

Vanaf zijn 18e begon hij zich ook serieuzer met muziek bezig te houden voornamelijk Amerikaanse volksmuziek: country& western, blue grass, folksongs en blues. Hij maakte deel uit van o.a. the Dutch Bluegrass Boys, the Long Frank Jugband uit Antwerpen en daarna the Washboard Stringband. Ook vormde hij jarenlang een duo met Piet Hein de Vos.

Met the Washboard Stringband treed hij nog regelmatig op.

Het werk van le Mair is regelmatig vertegenwoordigd tijdens solo of groepsexposities.

Aris Weel begon zijn zangcarrière bij het jongerenkoor, van waaruit hij een eigen band oprichtte, Orkest Aris Weel. Met de band nam hij deel aan het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven.

Daarna volgde een samenwerking met Pie Conijn.

Collega's gaven hem op voor de Soundmixshow, waar Aris "De Clown" vertolkte.

In de jaren tachtig in de band Fancy gezeten en van daaruit is hij solo gegaan, waarbij hij ook nog enkele jaren lid is geweest van Maxiband Timeless. Vanaf het begin van de Sonse Zittingsavonden is Aris deelnemer geweest, daarvoor onderscheiden met de Sonse Bok, en ook met De Gouden Harlekijn van Zonhove, vanwege jarenlange optredens met Carnaval.

In de loop der jaren deed Aris diverse grote optredens, een kleine greep: 90-jarig bestaan Harmonie in Philips Muziekcentrum met Edwin Rutten en Brigitte Nijman, 100-jarig bestaan PHEV in tent op het plein, met o.a. Karin Bloemen, met Adri van de Berk diverse nummers opgenomen, waaronder het Sonse lied "Het dorp" met tekst van Ad van Etten en het PSV-lied tijdens hun kampioenstitel.

Ook op het podium van Lazy was Aris al een paar keer te bewonderen, o.a. tijdens de Lazy Sonnie SongNight, waar hij zichzelf begeleidde op gitaar.